Thursday, June 22, 2006

İstanbul Defterdarları Blogu

I added some of the sketchbook pages that were exhibited in Istanbul Defterdarlari ex. in KarşıSanat Çalışmaları, Istanbul to the defterdar blog. Click to see some seventy pages from fifty artists' sketchbooks.

www.defterdarlar.blogspot.com

İstanbul Defterdarları bloguna defterdarların KarşıSanat Çalışmalarında sergilenen işlerinden bazılarını koydum. Bakmadan geçmeyin.

Wednesday, June 14, 2006

Ihlamurlar Altında

Tam Olympos vakti geldiğinde İstanbul'a aşık oldum... ıhlamur kokuları başımı döndürüyor. Yağmur bir yakışıyor, bulut bir başka yakışıyor; deniz bugün süt limandı, her köşe başında hanımeli kokuları... İstanbul eski sevgililer gibi, hep yanlış zamanda aşık olunan, hep insanın hevesini kursağında bırakan, hep özlenen, hep nefretle anılan... elden ne gelir ki dedirten insana. Ben böyle ıhlamur kokusu duymadım. Yıllardır ilk kez Haziran ayını İstanbul'da geçiriyorum, aklımı yitirmek üzereyim. Ben böyle güzellik görmedim. Vay canına... Ne şehirmiş ama ya! Canımıza okuyor yıllardır gıkımız çıkmıyor. Daha da süzülüyor kirpiklerimizin arasından aşık gözlerimiz. Tövbe tövbe.

Tuesday, June 13, 2006

Drawn from Memory




















Belleğin bizi ısıtan kumaşı. Alzheimer hastaları için bir proje için taslak olarak çizmiştim, tabii ki bitiremedim, zamanı geçti.

Moleskine








Monday, June 12, 2006

I am back from Olympos!

Back from holiday... Yaptık bir hafta olympos tatili, döndük...